Schematherapie Flashkaartjes
OverzichtFlashkaartjes passend bij de andere schematherapie materialen van Kenschetser.
Er zitten twee soorten flashkaartjes in het pakket:
- 30 uitgebreide flashkaartjes
- Deze A6 kaarten zijn bedoeld als traditionele flashcards. Op de ene kant van de kaartjes wordt het negatieve getriggerde gevoel uitgewerkt. Op de andere kant is ruimte voor het werkelijke gezondere alternatief. Deze meer positieve kant kan na het (samen) invullen door de cliënt meegenomen worden en bijvoorbeeld op een zichtbare plek in huis worden gehangen. Zo worden mensen er ook buiten de therapie sessies om aan herinnerd. De kaarten zijn uitgevoerd in drie verschillende varianten. Ieder met dezelfde tekst en opzet, maar andere kleuren en tekeningen. Zo kan eventueel onderscheid gemaakt worden tussen de getriggerde kind-, ouder- en coping modi. De uitgebreide flashkaartjes zijn gedrukt op stevig 350 grams papier.
- 10 compacte flashkaartjes
- Deze compacte kaartjes hebben hetzelfde formaat als een standaard (pin)pasje (86 mm x 54 mm). Dit maakt ze bijzonder geschikt om bij je te dragen, bijvoorbeeld in de portemonnee of kaarthouder van de cliënt. Op de kaartjes kan een krachtige tegenzin worden geschreven als tegengeluid tegen een schema of modus. Het kan voor mensen prettig zijn om een zin als 'ik ben goed zoals ik ben' bij zich te dragen en er vaak aan herinnerd te worden. De compacte flashkaarten zijn gedrukt op extra stevig 400 grams papier.
In het pakket zitten 40 flashkaartjes. 10 van elke kleur uitgebreide flashkaartjes (30 A6 kaartjes totaal) en 10 compacte (creditkaart formaat) kaartjes. Ze worden geleverd met een kaartje met tips hoe je de flashkaart kan invullen.
Wanneer je meer sets flashkaartjes koopt krijg je korting.
Meer weten? Belangrijkste bronnen en referenties:
- Schematherapie is ontwikkeld door Jeffrey Young.
- Bij het tekenen en bepalen van welke basisbehoeften, schema’s, en modi zijn opgenomen is de overzicht van de Vereniging voor Schematherapie gebruikt. Dit is aangevuld met de nieuwe basisbehoefte "coherentie" en "rechtvaardigheid", en de nieuwe schema’s "gebrek aan een coherente identiteit", "gebrek aan een begrijpelijke wereld" en "onrecht" op basis van het artikel van Arntz et. al, (2021): Towards a reformulated theory underlying schema therapy: Position paper of an international workgroup (open access: via https://doi.org/10.1007/s10608-021-10209-5).
- Bij de ontwikkeling van de getekende materialen zijn daarbij de volgende bronnen gebruikt:
- Boek “schemagerichte therapie” van Jeffery Young, Janet Klosko en Marjorie Weishaar
- Boek “schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis” van Hannie van Genderen en Arnoud Arntz